Thermoactive Contouring Body Treatment

15.01.2020

Låt mig presentera en av våra behandlingar!

Många av oss (speciellt vi kvinnor) drabbas av förlorad elasticitet i huden, eller celluliter och apelsinhud som det också så fint kallas. Detta är inget ovanligt. Det kan vara genetiskt, det kan bero på strukturen i bindväven och är något som vi har fått dras med sen långt tillbaka. Fettet på höfter, rumpa och ben är reserver som kan vara bra att ha när vi tex får barn, och det styrs också av hormoner. Vilka blir då de fysiologiska konsekvenserna?

Jo, när vi har ett kraftigt överskott av energireserver bildas fettceller i Subcutis (ett fetthaltigt skickt under den egentliga huden, som också kallas hypodermis) Dessa fettceller kan bli 1,5 cm i diameter och rör sig senare uppåt och blir synliga då de skapar gropar i huden. De förstorade fettcellerna trycker mot blodkärl och försämrar därmed blodflödet i vävnaden. Eftersom blodcirkulationen försämras blir det också tufft för lymfsystemet att fungera som det ska.

I denna behandling använder vi oss av en formbar kroppsmask som aktiverar hudvävnaden, ökar blodcirkulationen och detoxifieringen. Den främjar också nedbrytande fettmetabolism. För att få bästa resultat av behandlingen rekommenderas en kur på 6 gånger. Du får då med dig hemmaprodukter som förstärker effekten och ökar chansen att få de fina resultat man önskar.

För bästa resultat bör man dock kombinera träning, bra kost, ökat vätskeintag och massage. Önskar du få råd och tips om kost och träning kan du även få det hos oss.

Varmt välkommen