Käkledsbehandling

31.08.2021

Under våren och sommaren 2021 har Susanne utbildad sig i Käkledsterapi på Svenska Kinesologiskolan i Stockholm.

Vad orsakar problematik i käkleden?

Vanligtvis är personer med käkledsproblem inte medvetna om att det är käkens muskler som är spända och dessa spänningar ofta har sitt ursprung i ett yttre trauma eller mental och emotionell stress. Vid stress är det vanligt att man biter ihop och detta gör att käkarna blir spända. Vanligt förekommande symtom är spänningar i axlar och nacke som i sin tur t.ex genererar spänningshuvudvärk. Dessa spänningar kan även uttrycka sig i form av att man har svårt att öppna munnen, gnisslar tänder, biter ihop, gnisslar tänder, har ont i huvudet och i vissa fall tinnitus.

Hur går en behandling till?

Vi börjar med att gör tester för att se vilken status det är på käkens muskulatur. Nu börjar vi med en massage av nacke och axlar och efter det fortsätter vi med massage av käk, kindben och huvudets muskler för att sedan gå vidare och massera de muskler vi har i munnen, som man inte kan nå från utsidan. När vi har behandlat klart kommer vi utföra samma tester vi gjorde i början av behandlingen för att se vad vi har uppnått för resultat.

Vi har behandlingar i tre olika längder:

  1. 50 minuter: ​här utför vi tester, massage av käke, kindben, huvud och muskler i munnen. ​Tester efter behandling.
  2. 80 minuter:​här utför vi tester, massage av nacke, axlar, käke, kindben, huvud och muskler i ​munnen. Tester efter behandling.
  3. 105 minuter:​här utför vi tester, massage av nacke, axlar, käke, kindben, huvud och muskler i ​munnen. Tester efter behandling.

Efter behandlingen kommer du att känna dig mer rörlig i nacke, axlar och käken och du ska inte heller bli förvånad om du även känner dig rörligare i höftleden då en käkledsbehandling kan kan ha en effekt på kroppens nervsystem.

Bokning kan du som vanligt göra på vår Bokadirektsida: https://www.bokadirekt.se/places/body&bling-27089

Väl mött//Susanne